7093.jpg

Beweegprogramma Diabetes

Als je Diabetes type 2 hebt, is het goed om een actieve leefstijl te hebben. Toch hebben mensen vaak vragen over actief zijn en het gebruik van hun insuline. Daarom biedt onze praktijk begeleiding aan voor mensen met diabetes. Vanuit een persoonlijk behandelplan gaan we kijken wat jouw beste levensstijl is.

Normaliseren bloedglucose

Het doel is om de bloedglucose te normaliseren door verantwoord te eten en bewegen. Insuline werkt beter als mensen regelmatig bewegen. Er is begeleiding in de breedste zin: vanuit de diëtiste, huisarts en DB-verpleegkundige.

Inzicht in belastbaarheid

Je behandeling duurt ongeveer drie maanden. In die maanden trainen we je en leer je hoe je een actieve levensstijl kunt combineren met diabetes. Je krijgt inzicht in je eigen belastbaarheid en vetverbranding. De beste resultaten worden behaald als je op langere termijn de behandeling voortzet. Daarom kun je zelf of onder begeleiding het beste door blijven trainen. Het  diabetesprogramma wordt meestal drie maanden vergoed door uw ziektekostenverzekeraar, mits je aanvullend bent verzekerd voor fysiotherapie.

Begeleiding Diabetesgroep Gezondheidscentrum Pannerden: A.E. Visser (Anouk)